Onze missie

Muziek is goed voor ons. Dat wist je vast al? Maar we herhalen graag nog even ...

Joske en harlinde 97

Waarvoor staat De Appelmoesband?

10 kleine visjes, Schipper mag ik overvaren, De zon zien zakken in de zee … in een supercool jasje!

De Appelmoesband is dé band die je graag op je festival wil ontvangen. Ze brengen Rock & Roll op kindermaat, een stukje theater en vooral veel ambiance. De Appelmoesband is ook graag gezien in scholen. Met een eigen zangbundel komen ze de liedjes aanleren in de klas en hoe leuk zou het zijn om nadien met de hele school, of zelfs de scholen uit de buurt, samen te genieten van een 'kinderzangfeest' En dat alles met een knipoog naar taalstimulering en muzisch voelen!

Foto van achter 92

Wat heeft muziek met taal te maken?

Ritme, rijm, melodie, intonatie … het vorm de basis van taal. Net dat vinden we ook terug in muziek. Muziek beluisteren is een effectief middel om de taal te stimuleren. Het stimuleert de woordenschat, traint ons geheugen, we oefenen er de klanken die typisch zijn aan een bepaalde taal, we geven taal aan bepaalde emoties … Bovendien we ook beter (aandachtig/begrijpend) luisteren en dat is voor iedereen, ook kinderen met een leerstoornis, mooi meegenomen.

2022 Appelmoesband online gebruik61

Waarom is muziek goed voor ons?

Muziek zet alles in onze hersenen in gang en dat op hetzelfde moment. Het zet onze emoties in beweging, en misschien zelfs ons hele lichaam. Het raakt ons in ons binnenste: blij of net droef. Het kan ons activeren of net tot rust brengen. Muziek doet iets met een mens. Uit onderzoek blijkt dat muziek een positief effect heeft op onze hersenen. Bovendien verlaagt het de bloeddruk en vermindert het ons stressniveau. Nog meer redenen nodig om muziek te beluisteren?